Biograd na Moru

Biograd je idealno pozicioniran kao centar rivijere jadranske obale i dalmatinskog nautičkog raja. Ako postoji mjesto na jadranskoj obali koje treba posjetiti i istražiti zbog njegove ljepote, idealnog položaja, sklada, srdačnih ljudi i blizine najvažnijih hrvatskih nacionalnih parkova, kao i zaštićenih područja prirode onda je to svakako Biograd na Moru.

Smješten je u Pašmanskom zaljevu, 25 km južno od Zadra s lijepim plažama, borovim šumama i sunčanim uvalama. Ono što Biograd na Moru čini izuzetnom destinacijom je njegovo prirodno okruženje, blizina Nacionalnog parka Kornati, Nacionalnog parka Krke, te Parka prirode Vransko jezero – ornitološki rezervat, bogato športsko ribolovno područje, zanimljivo kanuistima i promatračima ptica.

Biograd na Moru je poznata destinacija nautičara čije je odredište Kornatski arhipelag. Regate, škole jedrenja ili ronjenja i druge nautičke akrtivnosti organizirane su kroz cijelu godinu. Marina Kornati u Biogradu na Moru ima oko 500 priveza na moru i 200 na kopnu.

Rijetko je gdje kao na ovom dijelu Jadranske obale priroda bila toliko darežljiva i kreirala jedan od najrazvedenijih arhipelaga na svijetu. Najbliži otok koji je svakodnevnom brodskom vezom spojen sa Biogradom je otok Pašman. U blizini Biograda je i mali otok Vrgada gdje se organiziraju izleti, kao i u nacionalni prak Kornati koji je svojom posebnošću i neopisivom ljepotom zaslužilo da bude proglašeno biserom Jadrana.

Osim toga, vodimo vas i u Nacionalne parkove Krka i Paklenica, zatim na prekrasna Plitvička jezera te park prirode i prirodni fenomen Vransko jezero.

Dođite u ovaj prekrasan grad s toliko doživljaja na korak blizine!